Afgewezen

Een spannende tijd. Je hebt gesolliciteerd en je CV en motivatie laten verdwijnen in het zwarte gat dat sollicitatieprocedure heet en nu ben je in afwachting van een reactie van de betreffende werkgever. En dan ineens ontvang je een email “beste .., hartelijk dank voor je sollicitatie. Helaas moeten we je mededelen dat… met vriendelijke groet … “ De inhoudelijke afwijzing ontbreekt. Verslagen kijk je naar je scherm. Wat nu?

In principe heb je hier 2 keuzes. Of je laat het er bij zitten. Bij deze werkgever maak je immers toch geen kans meer. De andere keuze is je klimt in de telefoon en vraagt na wat de inhoudelijke reden van afwijzing is geweest. Als je kiest om het er bij te laten zitten kun je jezelf afvragen wat überhaupt je motivatie was om te gaan solliciteren. Je hebt toch oprecht gemeend dat je past op de geschetste vacature. Dus wil je ook weten waarom je nu precies bent afgewezen. Als je wel een inhoudelijke motivatie vraagt en deze krijgt leert het je iets over hoe organisaties kijken naar je CV. Je kunt hierop je CV verder aanscherpen en het bij een andere werkgever opnieuw proberen. Neem dus geen genoegen met een standaard afwijzing of een opmerking dat de andere kandidaten net iets beter waren. Maar laat je duidelijk informeren over waarom jij het niet geworden bent. De informatie die je dan krijgt levert vaak weer interessante vragen op die je kan stellen aan een volgende werkgever waardoor de kans dat je onder op de stapel belandt weer wat kleiner is.

Kortom laat je nooit afschepen met een inhoudsloze algemene afwijzing maar bel je afwijzing na en gebruik de informatie in een volgende sollicitatie.

Succes!

Facebooktwittergoogle_plusredditpinterestlinkedinmail

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld

Typ de letters van de captcha over in het invoerveld